Nuttige informatie voor een dagje uit met kinderen in de regio Schagen - Startpagina Callantsoog | Regionale toeristenwebsite

Banner450jr

Toerisme Startpagina Callantsoog

Holland boven Alkmaar

Noodhulp!

Vakantie met kinderen

Onze regio leent zich uitstekend voor een vakantie met kinderen. Er zijn voldoende leuke attracties en evenementen die er voor zorgen dat je kind een onvergetelijke vakantie beleeft.

 • Land van Fluwel
  Belkmerweg 65, 1753 GD Sint Maartenszee
  website: Land van Fluwel

  Wandelen (met audiotour) door het sprookjesachtige bos waar jong en oud volop kan genieten van Nederlands bekendste icoon: de Tulp. Ontdek het verhaal van oorsprong tot icoon van Nederland.
  Boeiend en uitdagend voor alle leeftijden met BloteVoeten Pad, overdekte zandbak, skelterbaan en bollenbakkendoolhof.
  Volop spectaculaire avonturen, Pannekoekenhuis en elk seizoen bloeiende bloembollen. Dit alles vind je bij het Land van Fluwel !

 • 't Coraaltje
 • website: 't Coraaltje

  Houd je van avontuur? Ga dan eens blokarten op het strand van Callantsoog. 't Coraaltje in Callantsoog organiseert cursussen of neem surflessen op de stranden van Petten of Callantsoog.

 • De Goudvis
  Zeeweg 91, 1753 BB Sint Maartenszee
  website: De Goudvis

  Lekker spelen en ravotten in Attractiepark "De Goudvis" in Sint Maartenszee met een Outdoor en Indoor speelparadijs.

 • Robbentocht en garnalenvissen
  Gemeenelandsweg 50, 1777 NN Hippolytushoef
  website: De Groot Recreatie

  Een onvergetelijke ervaring is het maken van een robbentocht op de Waddenzee. Vanuit Den Oever varen er vissersboten uit op het wad en varen langs de zeehondjes, die op de drooggevallen zandbanken even uitrusten van hun zwempartijen.

 • De Holle Bolle Boom
  Bongerdlaan 3, 1747 CA Tuitjenhorn
  website: De Holle Bolle Boom

 • In Tuitjenhorn is de Holle Bolle Boom een echte aanrader, met een binnen en buiten speelparadijs en Holle Bolle Plons.
  De Plons is geen zwembad, maar een tropische waterspeeltuin. Glij avontuurlijk naar beneden door de waterglijbaan met flitsende lichteffecten of kies voor de familieglijbaan waar je met de hele familie de Holle Bolle Speelboom naar beneden kunt glijden.

 • Monkeytown Schagen
  Groeneweg 1, 1741TZ Schagen
  website: Monkeytown Schagen

 • Net nieuw geopend in Schagen: Monkeytown.
  Hier kunnen kinderen naar hartenlust ravotten, er zijn mega grote trampolines, een foam pit, glijbanen waaronder twee hele stoere (voor de echte waaghalzen) en een grote speelkooi met allerlei hindernissen. Klimmen, klauteren en glijden. Voor de peuters en kruipers is er een speciaal ontwikkeld peutergedeelte met lego blokken, trampolines en de bekende ballenbak. Kinderen tot 4 jaar kunnen hier heerlijk afgeschermd spelen, terwijl de ouders ontspannen kunnen toekijken of lekker mee kunnen spelen.

 • Midgetgolfbaan en Pannenkoeken restaurant Buiten
  Spreeuwendijk 4, 1755 LD Petten
  website: Pannenkoekenrestaurant Buiten

  • Op een prachtige locatie in Petten vind je trampoline park en midgetgolfbaan Buiten.

  Bij de eerste zonnestralen is het hier heel snel goed toeven. Terwijl de kinderen springen of proberen een hole in one te slaan, genieten de ouders van een kopje koffie met gebak of van een heerlijke lunch of dinner op het mooie terras.

 • Van Blanckendaellpark & Landgoed Hoenderdaell
  Van Blanckendaellpark, Veilingweg 9, 1747 HG Tuitjenhorn
  website: Van Blanckendaellpark
  Landgoed Hoenderdaell, Van Ewijckskade 1, 1761 JA Anna Paulowna
  website: Landgoed Hoenderdaell

Ben je gek op dieren? In de buurt zijn twee hele leuke totaal verschillende dierentuinen. In Tuitjenhorn kun je terecht bij Van Blanckendaellpark en in Anna Pauwlona is een groot landgoed met wilde dieren, Landgoed Hoenderdaell.

 • De Klimvallei
  De Helderse Vallei 7a, 1783 DA Den Helder
  website: De KlimVallei

 • Voor kinderen met lef is het klimpark 'De Klimvallei' in Den Helder een aanrader. En... er is nog veel meer leuks voor de kids.

 Holland boven Alkmaar

Belangrijke telefoonnummers

Gemeente Callantsoog

Callantsoog?
Dat is elke dag vakantie!
 • Laatste wijziging: vrijdag 17 januari 2020, 15:38:21.