Toerisme Startpagina Callantsoog
Banner450jr

Een portal met toeristische links

Nieuws: Callantsoog 450 jaar

"Wij ontvangen u graag in het gezelligste kustdorp van Noord-Holland"

Een mui is simpel gezegd een geul tussen twee zandbanken in waar het water in een sterke stroming richting zee wil.
Wat moet ik doen als ik in een mui terecht kom? Als je in een mui terechtkomt, moet je ervan bewust zijn dat een mui je nooit onder water trekt, maar wel van de kust zal doen afdrijven. Het belangrijkste is: rustig blijven. Probeer de aandacht van de reddingsbrigade of badgasten te trekken door te roepen en te zwaaien om hulp. Laat je met de stroming meedrijven. Probeer nooit tegen de stroming in te zwemmen; dan raak je vermoeid en loop je een verhoogde kans om verder in de problemen te komen! Het belangrijkste is te blijven drijven. Wie goed kan zwemmen, kan parallel aan de kust gaan zwemmen; zo kom je uit de mui. Als dit niet lukt: laat je rustig met de stroming meevoeren tot achter de zandbanken en de golven. De mui neemt daar in kracht af. En wacht op hulp.

Een dagje uit met kinderen

Land van Fluwel

Sint Maartenszee

Ervaar de tulpenpracht bij Land van Fluwel
In het voorjaar is de tulpenpracht bij Land van Fluwel op z’n mooist! Vanaf de 11 meter hoge uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over de bloembollenvelden in de omgeving.
In de Dutch Tulip Experience maak je met een audiotour kennis met de sprookjesachtige geschiedenis van Hollands bekendste icoon: de tulp. Vanaf de oorsprong in de wildernis, haar avontuur in Turkije tot de tulpengekte in de Gouden Eeuw.

Elk voorjaar organiseert Land van Fluwel in samenwerking met Bloeiend Zijpe ritten met de BloemBollenBoemel door de prachtige bloemenvelden in de omgeving. Beleef de tulpenpracht in bloei! De rit in het treintje brengt je door het grootste aaneengesloten bollengebied ter wereld.

Monkey Town Schagen

Schagen

Welkom bij Monkey Town, het leukste en spannendste indoor speelparadijs in Schagen voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Bij Monkey Town vind je alles wat je nodig hebt voor een dag voor spanning en beleving onder één dak: kinderen mogen bij ons lekker de beest uithangen en onbezorgd spelen in onze uitdagende en veilige overdekte binnenspeeltuinen. Voor kinderen zijn er tal van attracties zoals glijbanen, ballenbakken, lasergame arena’s, kindertrampolines, voetbalkooien en kinder escape rooms en een speciale peuterzone voor kinderen van 1 t/m 3 jaar, terwijl ouders is onze comfortabele horecagelegenheid rustig kunnen zitten.
Uniek in Schagen zijn de mega grote trampolines met de super coole foam pit.

Nog niet genoeg gesprongen, breng dan een bezoek aan STARJUMP Schagen

Zeehonden tochten

Den Helder

Stap aan boord van de 'Blue Marlin IV', ontdek de zee, vaar mee naar de 'razende bol' ook wel "Noorderhaaks"genoemd en spot de zeehonden in hun natuurlijke omgeving.

Vlindertuin Vlindorado

Waarland

Kom genieten van de exotische vlinders en vogels in de grootste vlindertuin van Europa en laat je verrassen door de bijzondere kleurenpracht in ons tropische paradijs. 

Deze attractie is geschikt voor jong en oud.

Door de warme temperatuur, de hoge luchtvochtigheid en natuurlijk de prachtige flora en fauna die je om je heen ziet, lijkt het of je in de tropen bent. Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten en maten opzoek naar nectar en fruit.

Waterrecreatie in Schagen

Schagen

Wat is er heerlijker dan op een mooie dag genieten van de frisse buitenlucht? En nog beter: ga op een warme dag lekker het water op! Huur of pak je eigen sloep, zeilboot, roeiboot, kano, surfplank of catamaran. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij de verschillende bedrijven kun je terecht om een bootje te huren.

De Goudvis

Sint Maartenszee

Speelpark De Goudvis is al jaren een succesnummer als het gaat om een dagje uit! De Oudhollandse speeltuin is overzichtelijk opgezet en ruim 3,5 ha groot. De kinderen kunnen zich prima vermaken op de vele speeltoestellen, onder andere op de draaiwip, schommels, G-Forze, luchtkussens en natuurlijk het klimklauter-piratenschip en nog veel meer! Schommel met je ouders op de familieschommel of daag ze uit op de Survival Trail! Zo hoog mogelijk springen op de grootste airtrampoline van Europa of een wedstrijdje racen op de skelters? Bij Speelpark De Goudvis kan het allemaal!
Naast de grote overzichtelijke buitenspeeltuin beschikt De Goudvis ook over een ruim 2200 m2 groot Indoor Speelparadijs. Hier vind je twee speelstructuren van drie etages hoog. Hier kunnen de kinderen op ontdekkingstocht via de glijbanen naar één van de vijf ballenbakken, slangentrappen of kabelbaan. Wat dacht u van een rondvlucht in een helikopter (monorail), springen op de trampolines of sleetje rijden op de rodelbaan! Een absolute hit is de Sweeper! Spring of buk als de draaiarmen op je af komen. Versla jij je vriendjes en vriendinnetjes door het langste te blijven staan?

Skagaventure

Schagen

Skagaventure Schagen, het nieuwste, mooiste en modernste Family Entertainment Center van Nederland bevindt zich in het gezellige Schagen. Op een steenworp afstand van het treinstation en het centrum van Schagen. Onder een dak vind je hier een kartbaan, groot trampolinepark, lasergame arena, indoor speeltuin, indoor skibaan, arcadehal, poolcafé en een gezellig en kwalitatief hoogstaand restaurant voor lunch, borrel en diner. Ideaal voor bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, vrijgezellenfeestjes, familiedagen, dagje uit met het gezin of vrienden. Ook zaalverhuur voor alle denkbare zakelijke of besloten bijeenkomsten.

Van Blanckendaell Park

Tuitjenhorn

Nergens anders vind je een Savanne naast een speeltuin, flamingo’s bij een molen, apen spelend bij een Museum en Koi Karpers bij een draaimolen.
Met de oer-Hollandse molen als herkenbaar middelpunt, reis je over alle delen van de wereld. Zo ontmoet je meer dan 100 soorten dieren. Op de Savanne kun je giraffen, zebra’s en struisvogels van dichtbij bekijken. Even verderop halen diverse soorten apen capriolen uit. Wandel over de brede paden langs Papegaaien, Flamingo’s, Lama’s, Kamelen en Kangoeroes. Kom genieten van de vrolijke Prairiehonden, Otters en Stokstaartjes. Natuurlijk ontbreken boerderijdieren zoals ezels, geiten en varkens niet… Overal staan bankjes om er eens even goed voor te gaan zitten.

Bioscoop Kinepolis in Schagen

Schagen

Kinepolis Schagen bestaat uit 5 zalen, deze zijn gesitueerd om de grote foyer. Een sterk punt van de bioscoop is dat alles gelijkvloers te bereiken is, een groot voordeel voor minder validen en ouderen.