Toerisme Startpagina Callantsoog
Banner450jr

Een portal met toeristische links

Nieuws: Callantsoog 450 jaar

"Wij ontvangen u graag in het gezelligste kustdorp van Noord-Holland"

Een mui is simpel gezegd een geul tussen twee zandbanken in waar het water in een sterke stroming richting zee wil.
Wat moet ik doen als ik in een mui terecht kom? Als je in een mui terechtkomt, moet je ervan bewust zijn dat een mui je nooit onder water trekt, maar wel van de kust zal doen afdrijven. Het belangrijkste is: rustig blijven. Probeer de aandacht van de reddingsbrigade of badgasten te trekken door te roepen en te zwaaien om hulp. Laat je met de stroming meedrijven. Probeer nooit tegen de stroming in te zwemmen; dan raak je vermoeid en loop je een verhoogde kans om verder in de problemen te komen! Het belangrijkste is te blijven drijven. Wie goed kan zwemmen, kan parallel aan de kust gaan zwemmen; zo kom je uit de mui. Als dit niet lukt: laat je rustig met de stroming meevoeren tot achter de zandbanken en de golven. De mui neemt daar in kracht af. En wacht op hulp.

Badplaats Callantsoog

Callantsoog staat bekend als een van de oudste en mooiste badplaatsen van ons land. Wanneer je voorbij de hoge duinen bent, zie je het prachtige, brede zandstrand. Trots wappert hier de Blauwe Vlag, die aangeeft dat het hier niet alleen heel mooi, maar ook schoon en veilig recreëren is! Het is lekker ontspannen op het strand van Callantsoog. Bij één van de vele strandpaviljoens kun je heerlijk lunchen of een ijsje halen. Een aantal strandpaviljoens is het gehele jaar door geopend, zodat je er in het najaar na een frisse strandwandeling kunt opwarmen.

Strandpaviljoens in Callantsoog

Restaurants in Callantsoog

Ontdek natuurgebied het Zwanenwater

Natuurgebied het Zwanenwater ligt in de Noord-Hollandse duinen bij de kustplaats Callantsoog. Een heel divers duingebied van 600 hectare en twee duinmeren als blikvangers.
Maak een wandeling door de duinen. Geniet in het voorjaar en de zomer van orchideeën, vlinders en vogels en in het najaar van de rijkdom aan paddenstoelen. Tijdens de wandeling in het Zwanenwater krijg je een goed beeld van het Noord-Hollands duingebied. Geniet van de bloeiende orchideeën in mei en paarse heide in augustus en spot vogels in het duinmeer.

Bron: Natuurmonumenten