Toeristisch kop van Noord-Holland

Beleef de Kop van Noord-Holland!

De Kop van Noord‑Holland is een authentiek stukje Holland. Het heeft statistisch gezien de meeste zonuren, mooie zandstranden, een rijk gevarieerd binnenland en is omringd door drie totaal verschillende kusten: Noordzee, Waddenzee en IJsselmeer.
Een dagje naar de Kop van Noord-Holland is altijd een goed idee. Of je een actieve dag wilt of juist de rust op wil zoeken in de natuur, het kan allemaal.

Slenteren door oer-Hollandse dorpen, naar het wad, fietsen, wandelen, varen of naar een museum; in de Kop zul je je niet vervelen. Jong en oud, waar je interesse ook ligt, er is voor ieder wat wils.

Bezoek: Kop van Noord-Holland

Ontdek al het leuks in Schagen en omgeving!

Gemeente Schagen: een gezellige gemeente die bestaat uit de stad Schagen en onder andere de kustplaatsen Callantsoog, Petten, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Tussen de kust en de stad Schagen liggen veel bollenvelden die in het voorjaar voor prachtig gekleurde vergezichten zorgen.

Aan de andere kant van Schagen vind je de Westfriese Omringdijk. De 14 kilometer lange kust van gemeente Schagen bestaat uit veilige, schone en mooie stranden. De rijke historie is tevens indrukwekkend. De afstanden in gemeente Schagen zijn klein. Een dagje strand combineer je eenvoudig met de stad Schagen. Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de vele fietsroutes in de omgeving, maar ook wandelaars zullen zich hier niet vervelen.

Bezoek: Ontdek en beleef Schagen

Bezoek en ontdek Medemblik

Medemblik is de ideale combinatie tussen stad en dorp, cultuur en natuur, geschiedenis en hedendaags vermaak. Dit zorgt voor een groot aanbod in activiteiten en bezienswaardigheden. Voor je gezin en familie, met kinderen, als vriendengroep of plezier voor twee. 

In Medemblik is van alles te beleven. Of je nu op zoek bent naar rust en ruimte, historie en cultuur of gezelligheid. De prachtige natuur biedt volop mogelijkheden voor wandel- en fietstochten. In en op het water is ruimschoots vermaak. Maar er is ook genoeg te ontdekken en te leren over de geschiedenis. De heerlijke horeca en leuke winkeltjes maken het aanbod compleet.

Bezoek: Medemblik

Beleef, zie en ontdek Hollands Kroon

Het polderse land, het leven langs de Waddenzee en de IJsselmeer, de iconische Afsluitdijk en de vele binnenwateren. Een weids gebied waar nog rust en ruimte heerst gelegen in de Kop van Noord-Holland.
Een dagje uit naar Hollands Kroon is altijd een goed idee. Of je nou een actieve dag wil of juist de rust en ruimte op wil zoeken in de natuur, het kan allemaal.

Slenter door de oer-Hollandse pittoreske dorpen of breng een bezoek aan het wad en maak een leuke excursie. Er wordt van alles aangeboden: van wadlopen tot robbentochten. Fietsen, wandelen en varen kan ook met de verrassende routes die zijn uitgestippeld. In Hollands Kroon zul je je niet vervelen. Jong en oud, waar je interesses ook liggen, er is voor ieder wat wils

Bezoek Hollands Kroon

Dit is Den Helder

Den Helder, een vestingstad aan zee, met een onuitwisbare en onbetwiste geschiedenis en traditie. Puur, robuust en misschien zelfs een beetje rauw. Als Gibraltar van het noorden biedt de stad toegang tot een grote verscheidenheid aan verborgen schatten die je zullen verrassen.

Wil je ontspannen, tot rust komen en genieten van natuur, cultureel erfgoed en neerstrijken bij sfeervolle restaurants en accommodaties, dan ben je in Den Helder aan het juiste adres. Bezoek bijvoorbeeld de verschillende musea, zoals het Marinemuseum, het Reddingmuseum, Fort Kijkduin en het openluchtmuseum kunst- en natuurproject De Nollen!

Beleef de stad vanaf het water tijdens een rondvaart met een gids die je meeneemt langs de Stelling Den Helder en ontdek de vele forten en bunkers.

Bezoek: Den Helder een vestingstad aan zee

Breng een bezoek aan Alkmaar

Er even lekker tussenuit? Je hoeft niet altijd ver te reizen om een leuke stad te bezoeken. Ontdek Alkmaar: cultuurhistorische stad tussen het groen en de kust. Laat je verrassen door het culturele aanbod en de historische verhalen. Fiets door het polderlandschap en langs pittoreske dorpen van het Land van Leeghwater of door de duinen naar de kust. Wanneer kom jij naar Alkmaar?

Bezoek: Alkmaar Prachtstad

Beleef West-Friesland

West-Friesland is een regio, gelegen in het noorden van de provincie Noord-Holland. Kenmerkend aan deze regio is dat deze omsloten is door de Westfriese Omringdijk. Belangrijke historische steden zijn Enkhuizen, Hoorn, Medemblik en Schagen. Ook een gedeelte van Alkmaar valt binnen de Westfriese Omringdijk.

Een dagje uit in West-Friesland? West-Friesland is een prachtige plek om te recreëren in de vrije natuur. Voor wie van wandelen en fietsen houdt zijn er vele tochten over en rondom de dijk. Het aantal natuurgebieden in deze regio breidt zich uit en er worden voortdurend nieuwe fiets- en wandelpaden aangelegd. Een dagje ontspannen op het water? Geniet dan zeilend of in een miespelkuit (Westfries voor fluisterboot) van al het moois dat West-Friesland te bieden heeft.

Bezoek: West-Friesland